FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Projekt audiobook
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SkutecznyPartner Strona Główna -> Wolne tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 3:11 pm    Temat postu: Projekt audiobook Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieje, że mi pomożecie.
Otóż kupiłem sobie Mp3 playera na allegro w czasach gdy to była nowość. Za 256MB dałem 300 zł. Dzisiaj takie cudo kosztuje grosze, ale dzisiaj to jest produkt masowy a wtedy to była nowość. MP3 playera kupiłem, aby słuchać różnych nagrań w autobusie zamiast bezmyślnie gapić się w szybę. Każdy kto spędza codziennie 20 minut w autobusie wie, że jest to czas stracony. Jednak można go spędzić bardziej efektywnie poprzez słuchanie różnych wartościowych materiałów (takich jak np. Radio CNEB).

Dlatego mam prośbę: zamieszczajcie tutaj linki do różnych cennych darmowych nagrań związanych z e-biznesem. Chciałbym, abyśmy wspólnymi siłami zbudowali taką bazę z cennymi nagraniami, aby ludzie w autobusach nie marnowali czasu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
DEZYDERIUSZ

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 5:23 pm    Temat postu: Pomysł Odpowiedz z cytatem

Z całym szacunkiem ale uważam że ten pomysł raczej nie wypali.Mało jest "Fanatyków" tego tematu. Jadąc autobusem ostatnią rzeczą jest słuchanie e-bizenesowych nowinek.Nie chcę nikogo urazić ale trudno nazwać to relaksem. Nie wiem ale osobiście nigdy nie udaje mi sie skupić w autobusie.Nie mówię że to zły pomysł jedynie wyrażam własne zdanie.Jeśli trafię na takowe nagranie obiecuje podzielić sie z forumowiczami,
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 6:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam dobrze, bo wsiadam na pierwszym przystanku, więc zawsze mam miejsce siedzące. A już obczaiłem w której części autobusu staruszki niezbyt chętnie kursują. Poza tym nie zawsze musi to być słuchanie w autobusie. Przykładowo: wczoraj zajęcia na uczelni skończyłem wieczorem. Musiałem czekać na autobus 20 minut. Mogłem się gapić w niebo i liczyć przelatujące ptaki, ale słuchałem radio cneb i czas szybko minął.

Poza tym nie jestem jakimś fanatykiem. Sam odtwarzacz MP3 w 80% używam do słuchania muzyki, ale nie zaszkodzi jeśli od czasu do czasu dla odmiany posłucham nie-muzyki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
shrew
Site Admin

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 10:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Próbowałam słuchać audiobooków. Nie umiem, no nie umiem. Denerwuje mnie to. Trzeba być naprawdę skupionym. Nawet profesjonalny lektor mi nie pomaga, bo po 10 minutach zaczyna mnie jego gadanie irytować. Jednak wolę czytać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 10:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

shrew napisał:
Próbowałam słuchać audiobooków. Nie umiem, no nie umiem. Denerwuje mnie to. Trzeba być naprawdę skupionym. Nawet profesjonalny lektor mi nie pomaga, bo po 10 minutach zaczyna mnie jego gadanie irytować. Jednak wolę czytać.

Słuchanie audiobooków podczas robienia innych rzeczy moja się z celem bo wtedy nie skupiamy się na słuchaniu i słuchanie nic nie daje. Ale podczas tak prostych czynności jak czekanie na autobus, siedzenie w autobusie i sprawdzanie czy już trzeba wysiadać można słuchać audiobooki Wink
Powrót do góry
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 12:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to zaczynamy:

> coś dla pozycjonerów Smile
http://www.forum.szook.tv/forum-3.html
Powrót do góry
shrew
Site Admin

PostWysłany: Sob Maj 12, 2007 7:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Damian, no to ja wolę czekając na autobus obserwować ludzi Smile Popatrz na nich, posłuchaj, o czym rozmawiają, gdzie i po co się śpieszą. I jak tak stoję, to mam wrażenie, że oni mnie nie widzą - tak są zaaferowani pisaniem SMSów, gadaniem przez telefon i panicznym zapychaniem czasu, żeby tylko nie mieć wolnej minuty.

Albo czytam papierowe książki/ gazety/ notatki.
Powrót do góry
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Pon Maj 21, 2007 4:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

shrew napisał:
Damian, no to ja wolę czekając na autobus obserwować ludzi Smile Popatrz na nich, posłuchaj, o czym rozmawiają, gdzie i po co się śpieszą.

1) To nie ładnie podsłuchiwać cudze rozmowy Wink
2) Zazwyczaj ludzie narzekają więc słuchanie tego typu rozmów nie jest owocne (często słyszę texty w stylu: ta suka mi dała 3 a miałem tyle samo punktów co Y który dostał +3)
3) Mam dość własnych zmatwień, aby słuchać cudzych Wink

Widzę, że Patrycja stworzyła bazę audiobooków. Szkoda tylko, że jest to przefiltrowana baza Mentisa http://mojeaudiobooki.pl/ (czytaj są tam same płatne audiobooki)
Powrót do góry
shrew
Site Admin

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 6:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DamianDaszkiewicz napisał:

Widzę, że Patrycja stworzyła bazę audiobooków. Szkoda tylko, że jest to przefiltrowana baza Mentisa http://mojeaudiobooki.pl/ (czytaj są tam same płatne audiobooki)

A widzisz w mentis darmowe ebooki? ;D

Poza tym darmowe są zwykle nielegalne. Jeśli znasz jakieś legalne, to podeślij mi linki i wstawię w dziale "darmowe audiobooki", który jest pod wskazanym adresem.
Powrót do góry
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Sob Cze 09, 2007 9:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Darmowy audiobook - tłumaczenie Myśl i bogać się Wandy Łoskot w wersji audio http://sukcestwojejfirmy.com/audio-MBS/

trzeba zapisać się do mailinglisty i co tydzień dostaje się linka do kolejnego rozdziału (można odsłuchać on-line albo pobrać plik MP3)
Powrót do góry
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Nie Cze 10, 2007 1:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Link bezpośredni do audycji radiowej na temat Web 2.0: ftp://ftp.myszka.org/2007/Web_2.0_23.04.07.mp3

(źródło: http://fornalski.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2 )
Powrót do góry
Archon

PostWysłany: Nie Cze 10, 2007 2:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ze słucham audiobooków z playerka to nie jest taki głupi pomysł. Codzienna droga do szkoły zajmuje mi dwa razy po 20-30 min. więc zamiast słuchać muzyki mogę lepiej wykorzystać ten czas. Tak szczerze mówiąc to nie wiedziałem, że są już jakieś audiobooki w Polskiej wersji językowej.

Jeśli miałbym ybierać, między śłuchaniem, a czytaniem to chyba jednak wole czytać, ale nie zawsze jest to możliwe. Na przykład w podróży nienawidzę czytać (trzęsie, światło źle pada i te sprawy).

Tak pzy okazji, Złote Myśli udostępniaja partnerom darmowe fragmenty audiobooków (nie licząc tych małych wstawek WebPlayo na stronie)? Cikawe jak zrobią link partnerski we fragmencie audiobooka jeśłi będzie w formacie MP3. Razz

Kto Osiąga Sukces?
"Nie chce się zachowywać jak idiota tylko po to by być cool lub być tka określanym przez jakiś idiotów"
Powrót do góry
DamianDaszkiewicz
Site Admin

PostWysłany: Nie Cze 10, 2007 2:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też w autobusie nie mogę czytać. Co do fragmentów audiobooków z Złotych Myśli to polecam ten wpis na moim blogu: http://blog.daszkiewicz.net/2007/06/09/audiobooki-on-line/
Powrót do góry
jakubl

PostWysłany: Nie Cze 10, 2007 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam cos fajnego dla tych, ktorzy chca podszkolic swoj angielski:

http://www.englishpod.com/

W chwili gdy to pisze dostpenych jest ponad 140, trwajacych po 10 minut kazdy podcastow uczacych Bussines English. Jak dla mnie jest to swietna rzecz... i co by nie mowic, w tym przypadku podcasty maja spora przewage nad ksiazkami - ucza wymowy, nawykow jezykowych.

Ja bardzo czesto slucham tego w podrozy, przed snem czy w trakcie wykonywania nudnych zajec
Wybierz Dobry Hosting
Powrót do góry
aktywa

PostWysłany: Nie Cze 10, 2007 8:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Możesz Sobie wziąć książkę, zeskanować, wrzucić do programu, zamieni Ci na .doc, a to dalej nagrasz Sobie Expressivem. Co Wy na takie rozwiązanie? Tylko trochę żmudniejsze...

Ostatnio zmieniony przez aktywa dnia Sob Cze 05, 2010 1:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SkutecznyPartner Strona Główna -> Wolne tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: