| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
DamianDaszkiewicz Site Admin
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 3:11 pm Temat postu: Projekt audiobook |
|
|
Mam nadzieje, że mi pomożecie.
Otóż kupiłem sobie Mp3 playera na allegro w czasach gdy to była nowość. Za 256MB dałem 300 zł. Dzisiaj takie cudo kosztuje grosze, ale dzisiaj to jest produkt masowy a wtedy to była nowość. MP3 playera kupiłem, aby słuchać różnych nagrań w autobusie zamiast bezmyślnie gapić się w szybę. Każdy kto spędza codziennie 20 minut w autobusie wie, że jest to czas stracony. Jednak można go spędzić bardziej efektywnie poprzez słuchanie różnych wartościowych materiałów (takich jak np. Radio CNEB).
Dlatego mam prośbę: zamieszczajcie tutaj linki do różnych cennych darmowych nagrań związanych z e-biznesem. Chciałbym, abyśmy wspólnymi siłami zbudowali taką bazę z cennymi nagraniami, aby ludzie w autobusach nie marnowali czasu  _________________ Damian Daszkiewicz
d.daszkiewicz [małpa] escpoland.pl
www.daszkiewicz.net * www.skutecznypartner.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
DEZYDERIUSZ
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 5:23 pm Temat postu: Pomysł |
|
|
| Z całym szacunkiem ale uważam że ten pomysł raczej nie wypali.Mało jest "Fanatyków" tego tematu. Jadąc autobusem ostatnią rzeczą jest słuchanie e-bizenesowych nowinek.Nie chcę nikogo urazić ale trudno nazwać to relaksem. Nie wiem ale osobiście nigdy nie udaje mi sie skupić w autobusie.Nie mówię że to zły pomysł jedynie wyrażam własne zdanie.Jeśli trafię na takowe nagranie obiecuje podzielić sie z forumowiczami, |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam dobrze, bo wsiadam na pierwszym przystanku, więc zawsze mam miejsce siedzące. A już obczaiłem w której części autobusu staruszki niezbyt chętnie kursują. Poza tym nie zawsze musi to być słuchanie w autobusie. Przykładowo: wczoraj zajęcia na uczelni skończyłem wieczorem. Musiałem czekać na autobus 20 minut. Mogłem się gapić w niebo i liczyć przelatujące ptaki, ale słuchałem radio cneb i czas szybko minął.
Poza tym nie jestem jakimś fanatykiem. Sam odtwarzacz MP3 w 80% używam do słuchania muzyki, ale nie zaszkodzi jeśli od czasu do czasu dla odmiany posłucham nie-muzyki. _________________ Damian Daszkiewicz
|
| Powrót do góry |
|
 |
shrew Site Admin
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Próbowałam słuchać audiobooków. Nie umiem, no nie umiem. Denerwuje mnie to. Trzeba być naprawdę skupionym. Nawet profesjonalny lektor mi nie pomaga, bo po 10 minutach zaczyna mnie jego gadanie irytować. Jednak wolę czytać. _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
>> E-biznes blog
>> Ebooki EscapeMagazine.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 10:18 pm Temat postu: |
|
|
| shrew napisał: | | Próbowałam słuchać audiobooków. Nie umiem, no nie umiem. Denerwuje mnie to. Trzeba być naprawdę skupionym. Nawet profesjonalny lektor mi nie pomaga, bo po 10 minutach zaczyna mnie jego gadanie irytować. Jednak wolę czytać. |
Słuchanie audiobooków podczas robienia innych rzeczy moja się z celem bo wtedy nie skupiamy się na słuchaniu i słuchanie nic nie daje. Ale podczas tak prostych czynności jak czekanie na autobus, siedzenie w autobusie i sprawdzanie czy już trzeba wysiadać można słuchać audiobooki  _________________ Damian Daszkiewicz
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shrew Site Admin
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Damian, no to ja wolę czekając na autobus obserwować ludzi Popatrz na nich, posłuchaj, o czym rozmawiają, gdzie i po co się śpieszą. I jak tak stoję, to mam wrażenie, że oni mnie nie widzą - tak są zaaferowani pisaniem SMSów, gadaniem przez telefon i panicznym zapychaniem czasu, żeby tylko nie mieć wolnej minuty.
Albo czytam papierowe książki/ gazety/ notatki. _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
>> E-biznes blog
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 4:39 pm Temat postu: |
|
|
| shrew napisał: | Damian, no to ja wolę czekając na autobus obserwować ludzi Popatrz na nich, posłuchaj, o czym rozmawiają, gdzie i po co się śpieszą. |
1) To nie ładnie podsłuchiwać cudze rozmowy
2) Zazwyczaj ludzie narzekają więc słuchanie tego typu rozmów nie jest owocne (często słyszę texty w stylu: ta suka mi dała 3 a miałem tyle samo punktów co Y który dostał +3)
3) Mam dość własnych zmatwień, aby słuchać cudzych
Widzę, że Patrycja stworzyła bazę audiobooków. Szkoda tylko, że jest to przefiltrowana baza Mentisa http://mojeaudiobooki.pl/ (czytaj są tam same płatne audiobooki) _________________ Damian Daszkiewicz
|
| Powrót do góry |
|
 |
shrew Site Admin
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 6:41 pm Temat postu: |
|
|
| DamianDaszkiewicz napisał: |
Widzę, że Patrycja stworzyła bazę audiobooków. Szkoda tylko, że jest to przefiltrowana baza Mentisa http://mojeaudiobooki.pl/ (czytaj są tam same płatne audiobooki) |
A widzisz w mentis darmowe ebooki? ;D
Poza tym darmowe są zwykle nielegalne. Jeśli znasz jakieś legalne, to podeślij mi linki i wstawię w dziale "darmowe audiobooki", który jest pod wskazanym adresem. _________________ Patrycja "shrew" Kierzkowska
>> E-biznes blog
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 9:03 pm Temat postu: |
|
|
Darmowy audiobook - tłumaczenie Myśl i bogać się Wandy Łoskot w wersji audio http://sukcestwojejfirmy.com/audio-MBS/
trzeba zapisać się do mailinglisty i co tydzień dostaje się linka do kolejnego rozdziału (można odsłuchać on-line albo pobrać plik MP3) _________________ Damian Daszkiewicz
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Archon
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Ze słucham audiobooków z playerka to nie jest taki głupi pomysł. Codzienna droga do szkoły zajmuje mi dwa razy po 20-30 min. więc zamiast słuchać muzyki mogę lepiej wykorzystać ten czas. Tak szczerze mówiąc to nie wiedziałem, że są już jakieś audiobooki w Polskiej wersji językowej.
Jeśli miałbym ybierać, między śłuchaniem, a czytaniem to chyba jednak wole czytać, ale nie zawsze jest to możliwe. Na przykład w podróży nienawidzę czytać (trzęsie, światło źle pada i te sprawy).
Tak pzy okazji, Złote Myśli udostępniaja partnerom darmowe fragmenty audiobooków (nie licząc tych małych wstawek WebPlayo na stronie)? Cikawe jak zrobią link partnerski we fragmencie audiobooka jeśłi będzie w formacie MP3.  _________________
Kto Osiąga Sukces?
"Nie chce się zachowywać jak idiota tylko po to by być cool lub być tka określanym przez jakiś idiotów" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
jakubl
|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 4:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam cos fajnego dla tych, ktorzy chca podszkolic swoj angielski:
http://www.englishpod.com/
W chwili gdy to pisze dostpenych jest ponad 140, trwajacych po 10 minut kazdy podcastow uczacych Bussines English. Jak dla mnie jest to swietna rzecz... i co by nie mowic, w tym przypadku podcasty maja spora przewage nad ksiazkami - ucza wymowy, nawykow jezykowych.
Ja bardzo czesto slucham tego w podrozy, przed snem czy w trakcie wykonywania nudnych zajec _________________ Jakub Laskowski
Stowarzyszenie Wspierania Innowacji i Rozwoju Internetu
Programowanie
Wybierz Dobry Hosting |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aktywa
|
|
| Powrót do góry |
|